onsdag den 26. september 2012

Christianias fødselsdag

I dag fejres Christianias 41 årsfødselsdag lige uden for min hoveddør med Indkøberens traditionelle konkurrencediscipliner. Jeg gik desværre glip af 'tomandsski på asfalt', men her er en håndfuld billeder fra sækkeløb og 'æggeløb med æg på ske'.
Koncentrationen lyser ud af ungerne; der bliver gået til stålet!









Christiania fødselsdag





42 kasser à 50 cm fik Klaus stablet ovenpå hinanden inden byggeriet mistede balancen, og han blev firet ned i sikringsrebet til det begejstrede publikums hyldest. Det er en stavl på svimlende 21 meter!

lørdag den 8. september 2012

Faurschou Foundation åbner med et brag

I torsdags åbnede et nyt, stort udstillingssted i København. Galleri Faurschou er flyttet fra Nyhavn til Frihavnen, til et stort pakhus på  Kubiensvej 11 under navnet Faurschou Foundation og er en privatfinansieret, offentligt tilgængeligt kunstinstitution med en filial i Beijing.

I torsdags åbnede det nye udstillingssted med et brag, da den kinesiske kunstner Cai Guo-Qiang (Quanzhou, Gujian 1957) lavede en eksplosionsperformance omkring en lille dansk sejlbåd, ringdæksjollen Freja.


Luise og Jens Faurschou

Cai Guo-Quiang og hans dygtige tolk

Den muntre borgmester fra Iwaki, hvor den store båd i udstillingen kommer fra. Det er altid mænd fra Iwaki, der hjælper Cai Gou-Qiang med at stille den store installation op rundt i verden.




Efter braget blev 'Freja' sejlet ind til kajen ved pakhuset og rullet ind i udstillingen.

Båden fra Iwaki





Cai Guo-Qiang er meget optaget af krudtets muligheder og laver sammen med frivillige store billeder på papir sværtet af eksploderende krudt. Billederne her er inspireret af hans ophold i Danmark, hvor han har besøgt Svinkløv, set bådene blive trukket op på Thorup strand, oplevet kirkeskibe, vikingeskibsmuseet i Roskilde og skibsegene i Dyrehaven. Alle billederne er skabt de sidste 14 dage i galleriet med frivillige fra mange lande.
Udstillingen kan ses ganske gratis til den 7. december.

Se mere på Faurschou Foundation